Családi gazdaságunkban 1992 óta foglalkozunk almatermesztéssel. Öntözőrendszerrel ellátott un. intenzív ültetvényünkben mi magunk gondozzuk a gyümölcsöket. Az egész éven át tartó folyamatos odafigyelést igényelő munka, a tél végi metszéstől az őszi betakarításig tart. Az elmúlt 25 évben szerzett tudást felhasználva, valamint az egészséges életmódot keresők igényeire válaszolva — az almatermesztés mellett —, natúr gyümölcslé/almalé gyártását is megkezdtük. Kistermelői présüzemünkben saját ültetvényünkből származó almából készül a 3 és 5 literes natúr almalé termék. Szolgáltatásként bérpréselést is vállalunk. Az otthon termelt gyümölcsét tartósítószer mentesen készítjük el Önnek, melyet egész télen fogyaszthat családjával.
Almáskertünkben az alábbi almafajták találhatóak: Idared, Golden, Jonagored, Red Jonaprince
Natúr alma/alma-céklalé:
Az alapanyag előállítás teljes mértékben családi gazdaságunkban történik. Gyümölcslevünk gyártásakor nem teszünk hozzá, és nem is veszünk el semmit a gyümölcsből.
Hogyan is készül?
A gyümölcsöt, megmossuk, ledaráljuk, majd préseléssel kinyerjük a gyümölcs friss levét. A friss gyümölcslevet csak egy gyors és kíméletes hőkezeléssel tartósítjuk, majd egy csappal ellátott speciális zacskóba töltjük.
Összetevők: 100% natúr frissen préselt almalé.
- Tartósítószer és színezék mentes.
- Rostos, préselt, nem higított.
- Hozzáadott cukor mentes.
Amit a csomagolásról tudni érdemes:
A 3 és 5 literes natúr almalé az úgynevezett „bag-in-box” kiszerelésben kapható, ami egy speciális csomagolási eljárást jelent. A gyümölcslé ugyanis egy belső, légmentesen lezárt zacskóba kerül, mely a terméket az oxidációtól és a napfénytől tökéletesen megvédi. Egy könnyen kezelhető, légmentesen lezárt csap segítségével adagolható a kívánt mennyiség. A fogyasztás során a dobozban lévő speciális zacskó folyamatosan összemegy, így meggátolva, hogy a levegő érintkezzen a gyümölcslével. Felbontás után a termék minősége 3 hétig az eredeti állapotban megmarad.
A doboz hosszabb ideig használható, hisz csak a belsejében lévő zacskót kell cserélni.
Egészséges alma
Egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét. Az alma jó C-vitamin forrás, emellett tartalmaz B-vitamint, cukrot és számos ásványi anyagot. Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához.
A savaknak köszönhetően jótékonyan hat az emésztésre, valamint az agy működésére. Az alma rendszeres fogyasztásával csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, a rákos megbetegedések kialakulása. Az alma remek vízhajtó, vértisztító és fertőtlenítő.
Flavonoid tartalma magas. A flavonoidok erősítik az immunrendszert, rákmegelőző-, gyulladás-csökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében.
Az almalé frissen üdítő és kiválasztást fokozó ital, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén is ajánlott.
Egy angol közmondás szerint:
„An apple a day, keeps the Doctor away”, azaz
„Napi egy alma távol tartja az orvost!”