Szállítás, jótállás, adatkezelés

Általános szerződési és felhasználási feltételek

 

A „lakhegyialma.hu” böngészésével és használatával a felhasználó kijelenti: elolvasta a „lakhegyialma.hu” használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és elfogadta azokat.

Egyet nem értés esetén a rendszer természetesen nem használható.

Jogi tudnivalók a vásárlással kapcsolatban: 

A szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény tartalmaz rendelkezéseket, az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeit pedig 2014. június 13-tól a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza.

Természetesen az internetes vásárlásokra is vonatkoznak a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényrendelkezései.

További tudnivalók: https://www.nfh.hu

Adatkezelési szabályzat

A www.lakhegyialma.hu weboldal üzemeltetőjének adatkezelési szabályzata

A lakhegyialma.hu weboldal alma, almalé, gyümölcslé termékek internetes rendelését és vásárlását lehetővé tevő távértékesítési rendszer. Az oldalon történő regisztráció célja a megrendelt termékek eladása és a vevőhöz juttatása (házhozszállítás, személyes átvétel).

Az adatkezelő neve és címe
Németh András Tibor egyéni vállalkozó (8913 Lakhegy, Nyíresi utca 36.) a továbbiakban: Szolgáltató) Elérhetőség: info@lakhegyialma.hu

Az adatkezelés megnevezése 
Adatkezelés a felhasználok önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján, az internetes honlapon regisztrált felhasználók esetében.

Az adatkezelés jogalapja
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§-a alapján az érintett önkéntes hozzájárulása. A honlapon 18. életévét betöltött felhasználók regisztrálhatnak.

A kezelt adatok köre 
A felhasználó által a regisztráció során kötelezően megadott adatok:
– vezeték és keresztnév,
– e-mail cím
– telefonszám
– számlázási cím
– szállítási cím

Az adatkezelés célja 
A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó azonosítása a honlapon történő megrendelés leadásához és a termékek házhozszállításához.

A honlap használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása kizárólag technikai és statisztikai célokat szolgál. Az anonim látogató azonosító, mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.

Az adatkezelés időtartama
A felhasználó által a regisztráció során kötelezően megadott adatokat a Szolgáltató addig jogosult kezelni, amíg a Szolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él. (A felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a Szolgáltató törli az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a Szolgáltató a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti). A szolgáltatás használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatokat a rendszer tárolja. Az utolsó látogatás időpontját a rendszer a felhasználó következő látogatása időpontjában automatikusan felülírja.

A személyes adatok törlése 
A felhasználó saját személyes vagy különleges adatainak törlési igényét e-mailben az info@lakhegyialma.hu címre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a megjelenített adatok nem állíthatóak helyre.

Adatfeldolgozók megnevezése 
Németh András Tibor egyéni vállalkozó
C-Host Kft. (szerver hosting, rendszergazdai szolgáltatás)
Adatfeldolgozók címe 
8913 Lakhegy, Nyíresi utca 36.
1115 Budapest, Halmi utca 29.
Adatfeldolgozás megnevezése 
Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése. Az info@lakhegyialma.hu emailre érkező törlési igények végrehajtása.

Adatbiztonsági intézkedések 
A honlapon történő regisztráció során a felhasználó által megadott valamennyi adatot (személyes és különleges adat) a Szolgáltató biztonságos, elzárt szerveren tárolja. A felhasználó által megadott jelszavak technikailag kódoltak, azt senki nem ismerheti meg. A megadott adatokat az adatkezelés, -feldolgozás során kizárólag egyedi, korlátozott („admin”) hozzáféréssel rendelkező, a Szolgáltató vagy az Adatfeldolgozó alkalmazásában álló fejlesztők, online szerkesztők ismerhetik meg. Az „admin” titkosított csatornán keresztül érhető el. A Szolgáltató ellenőrzi, hogy mely alkalmazott mikor lépett be az adatbázisba, az érintett alkalmazottak munkájukat szigorú titoktartási kötelezettség terhe mellett végzik.

Adattovábbítás
A Szolgáltató tájékoztatja a felhasználót és a hozzájárulását kéri, amennyiben az adatait harmadik személy részére továbbítja. Az adattovábbításról a Szolgáltató nyilvántartást vezet.

Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége
A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Ön a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban 
Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az info@lakhegyialma.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint. Az Ön személyes adatainak védelme Németh András és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.

Jogérvényesítési lehetőségek 
A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi es Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi es Információszabadság Hatóság elnöke, 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.) További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársat az info@lakhegyialma.hu e-mail címen.

Felhasználói hozzájárulás 
A felhasználó a jelen adatkezelési szabályzat elolvasása után az alábbi hozzájárulást magára nézve elfogadottnak tekinti amennyiben az e-mail címére érkezett, a Szolgáltató által küldött URL-re kattint.

Hozzájárulás tartalma
„A www.lakhegyialma.hu-ra történő regisztrációm során megadott adataimat a Szolgáltató és az Adatkezelők az Adatkezelési szabályzatában leírtaknak megfelelően kezelheti, feldolgozhatja. Tudomásul veszem, hogy 18 éven aluliak a honlapon nem regisztrálhatnak.”

Üzemeltetői adatok:

  • Név: Németh András Tibor, egyéni vállalkozó
  • Székhely: 8913 Lakhegy, Nyíresi utca 36.
  • Adószám: 64527998-1-40

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

A lakhegyialma.hu saját készítésű és partnerei által gyártott termékeket is egyaránt forgalmaz.
A szállítás költségét a feltüntetett árak nem tartalmazzák.

Szállítási díjak:

A csomagot belföldre a Foxpost futárszolgálat szállítja házhoz vagy csomagautomatába, melynek díja a termékek kosárba tételekor láthatók és kiválaszthatók.
Személyes átvételre Zalaegerszeg, Köztársaság útja 87. címen és Lakhegyi Présházban van lehetőség, előtte valamelyik elérhetőségen egyeztetés szükséges.
8000 Ft-os vásárlás felett Zalaegerszeg és Lakhegy környékére ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt termékeket.
A számlát, nyugtát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjen megvizsgálni, és a terméken esetlegesen észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, valamint ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Megrendelés:

A rendelésről a lakhegyialma.hu e-mailben visszaigazolást küld.
A megrendelt terméket a vásárláskor megjelölt módon juttatjuk el a megrendelőnek.

Szavatosság:

A szavatossági igények érvényesítése során a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és a 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet rendelkezései az irányadók.

A reklamáció menete:

 Amennyiben a vásárlás során bármilyen panasza merül fel, úgy azt kérjük jelezze e-mailben az info@lakhegyialma.hu címen. A reklamációkat minden esetben kivizsgáljuk és a bejelentést követő 8 napon belül választ adunk, indokolt esetben a terméket cseréljük. Ha ezen az úton nem sikerül panaszát rendezni, forduljon fent említett felügyeleti szerveinkhez.

A lakhegyialma.hu weboldal használata során rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak szükségesen megadott adatok, melyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető, például a postának, futárszolgálatnak átadott, kiszállításhoz szükséges információk.

Szép napot!

Németh András, lakhegyialma.hu